Sample photo Sample photo Sample photo

buikberglos | nieuwbouw van een vakantiewoning

Op een prachtige plek in de Vlaamse Ardennen, bouwen we een vakantiewoning in CLT. De uitgesproken textuur van binnenin houtnerven, en buiten ruwe, zwarte kleidakpannen, krijgt zijn complement in de scherpere grafiek van een lichtgroene tegelplint.

Een nieuwbouw zonder groene kaalslag. Er wordt hier niet gerooid. Het compacte volume, geschoven in het glooiende landschap van een oude tuin. Een warmte-captatienetwerk werd gepuzzeld tussen de wortels. Trage benadering op slingerend pad langs bomen en struiken, vervolg van een wandeling.

Het landschap is er rondom rond je. Het massieve volume toont zich gesleten door erosie, met afgeschuurde hoeken lijkt het beter te passen. De geglazuurde plint verheft en beschut en biedt verblijfswaarde, het schrijnwerk ontplooit zich om het interieur met een diepte die zich laat bewonen. Veel glas, maar dat zou je niet zeggen. Buiten mogen planten tot tegen of op deze plint groeien, bijna geen verharding!

Het plan van de leefruimte is open en biedt overhoekse zichten. De slaapzone ligt enkele treden lager. Als je vanuit de nachthal, slaperig nog, centraal in de leefruimte stapt, reikt je zicht wijds van oost over zuid naar west.Het dak volgt de glooiing van het landschap. Op de kop verwelkomt een overdekt terras de bezoeker, op koude avonden brandt hier de buitenhaard.

credits

bouwjaar : 2013 - 2016
team : uitvoering interieur : eurofiba  -  stabiliteit : lime
fotografie : thomas min  -  dennis de smet

< terug