Sample photo Sample photo Sample photo

de ringelwikke | verbouwing van een steinerschool

 
 
 
 
 

Een voormalige herberg langs drukke steenweg wordt herbestemd tot steinerschool. Een masterplan voorziet twee fases. In de eerste fase herorganiseren we de bestaande gebouwen. We groeperen maximaal binnen de bestaande L-vorm van de footprint.  Een nieuwe 3de vleugel overspant een overdekte speelplaats/buitenklas en reikt tot aan het nieuw sanitair blok. In toekomstige fase zal daar een 4de vleugel kunnen aanhaken.
De circulatie komt aan de buitenzijde:  nieuwe trappen en passerelles circuleren rond het hart van de site: de binnenkoer. Van hieruit zijn alle ruimtes bereikbaar.
De bestaande buitengevels worden bewaard en gerenoveerd. De eigenheid van dit bakstenen gebouw wordt maximaal behouden. Een grote polyvalente ruimte op het gelijkvloers geeft een geanimeerd beeld en gezicht van de school naar de straat toe. Deze ruimte kan buiten de schooluren gehuurd worden door verenigingen.
In het inplantingsplan gaat veel aandacht naar het veilig toekomen aan de schoolpoort. Snel van de drukke weg afdraaien en tevens wordt het autoverkeer gescheiden.  Fietsers en voetgangers komen onder de bomen toe langsheen de oostgevel.

 
 
 

gelijkvloers plan na fase 2 : 

credits

bouwjaar : 2019 - ...
team : stabimi : stabiliteit - thermiek : technieken
fotografie : m u r m u u r architecten

 
 
 
< terug