Sample photo Sample photo Sample photo

eendracht | verbouwing van een naaiatelier

Een voormalig naai-atelier in de Gent-centrum ligt dieper achterin het binnengebied bij een bestaand herenhuis. Het mooie is dat zowel herenhuis als atelier destijds in dezelfde gele baksteen en met gelijkaardige detaillering werd opgebouwd rondom hun binnenkoer, deze tussenruimte heeft aldus wat allure en verfijning. Het naai-atelier wordt opnieuw een werkruimte en binnen zijn contouren in ere hersteld en ingericht. Er is in hoofdzaak zicht en licht van één zijde, de kant van het herenhuis. Bijgevolg worden de daklichten belangrijk. Ze blijven op bestaande positie, maar één van beide wordt een patio-uitsnijding die meteen de bovenverdieping structureert. De bouwheer kiest voor guillotine-ramen in grote vlakken aan de koergevel. Een klein salontafel-achtig sokkeltje brengt subtiel wat daglicht van de naastgelegen patio tot de donkerste zone van niveau 0.

credits

bouwjaar : 2015-2016
team : h110 architecten en ingenieurs : stabiliteit en technieken
fotografie : m u r m u u r architecten

< terug