Sample photo Sample photo Sample photo

den engel | verbouwing van een vakantie-woning

Het gebouw bevindt zich tussen de verhoogde vlietdijk en een recent aangeplant gemengd loofbos. De voormalige bakstenen woning met pannendak, houten schrijnwerk en een grote ommuurde binnenkoer verkeerde in vervallen staat. De verbouwing heeft dan ook een tweeledig doel: enerzijds de relatie tussen de woning en de omliggende natuur te vergroten en anderzijds de bestaande bouwtechnische gebreken verhelpen zodat de woning op een duurzame manier kan omgaan met energie en op een ecologische manier met zijn omgeving. De gelijkvloers wordt opengemaakt en ontworpen rond een grote openhaard met bank. De gaanderij en het zitraam spelen met de grens tussen binnen en buiten. Er werden ook 3 terrassen rond de woning voorzien om in elk seizoen / moment van de dag een geschikt plekje te hebben.

credits

bouwjaar : 2007-2009
team : Aide : stabiliteit  -  bert d'hondt : tuinarchitect
fotografie : m u r m u u r architecten

< terug