Sample photo Sample photo Sample photo

corneljan | verbouwing en uitbreiding
van een woning met tuinpaviljoen

Een rijwoning in een smal straatje wordt grondig verbouwd. Ze heeft het zuiden aan de straatkant, dus de tuin is smal en noordgericht. Achteraan opent het langerekte, smalle perceel zich echter onverwacht in een klein weide aan de voet van de grote kerk van Herentals. Hier komt een tuinpaviljoen/keramiek-atelier dat volle zon en ruim zicht geniet in het groen. Het kleine houten gebouw schuift zich onder de bestaande notelaar en plooit rondom de stam.

Het hoofdhuis krijgt een bredere gang naar de tuin toe met een nieuwe trap. De achterbouw is nieuw en gericht naar de tuin. In het dak biedt een brede dakkapel zicht op de monumentale kerk en de boomkruinen. Zonlicht wordt vanaf de straatzijde of via daklichten zoveel mogelijk naar de kamers aan de tuinzijde doorgegeven. Het vaste meubilair is in overleg ontworpen en uitgevoerd door Jan Verwerft Schrijnwerkerij NV uit Herentals.

credits

bouwjaar : 2012-2015
team : h110 architecten en ingenieurs : stabiliteit  -  jan verwerft schrijnwerkerij nv : meubilair
fotografie : m u r m u u r architecten

< terug