Sample photo Sample photo Sample photo

choupin | verbouwing en uitbreiding van een atelierwoning

De te verbouwen woning is een klassieke rijwoning met degelijk hoofdvolume aan de straatzijde en een allegaartje van slecht geconcipieerde aanbouwvolumes achteraan.

Er wordt al snel beslist om deze aanbouwvolumes te slopen en te vervangen door een open atelier/leefruimte met zicht op de tuin en een groendak. Met beperkte middelen wordt een aangename sfeer geschapen door een speels dakvlak te maken en constructiehout in het zicht te laten. Dienstruimtes zoals badkamer, wc, vestiaire en berging worden in centrale, donkerste kamer ondergebracht.
Het hoofdvolume wordt gerenoveerd en geïsoleerd met behoud van haar eigen karakter, cementvloer en houten raamkaders met traditionele onderverdeling.

credits

bouwjaar : 2012 - 2013
fotografie : m u r m u u r architecten 

< terug