Sample photo Sample photo Sample photo

broechemlei | verbouwing van een woning

Een bestaande woning uit de jaren ’80 blijkt technisch reeds gedateerd en wordt grondig verbouwd binnen de bestaande omlijning, maar met een extra bouwlaag en zacht hellend dak. De oude garage aan de achterzijde wordt keuken, de L-vorm krijgt weer zin. Het raamgeheel over deze binnenhoek knikt hier weg om met een royale trechter-vormige opening de keuken met de leefruimte te verbinden.
De facadesteen wordt gesloopt om opnieuw te isoleren. De nieuwe baksteengevel  krijgt een wildverband met brede voegen. De voorgevel biedt met grote gesloten baksteenvlakken een massiviteit en buffer naar de drukke straat.  De aanplanting in de voortuin zou bijna een bos mogen worden waar enkel de wegenis in wordt uitgesneden.
Er wordt sterk ingezet op fijn gedetailleerd houten buitenschrijnwerk. Een erker met zitbank overheen een opengemaakte hoek kijkt uit naar de mooiste velden van kruiden-boeren achter het terrein.  Aan de voorzijde loopt een luifel boven de voordeur over in een tweede erker.

credits

bouwjaar : 2012-2014
team : r. van soens : stabiliteit  -  HPEngineering : technieken
fotografie : m u r m u u r architecten

< terug