Sample photo Sample photo Sample photo

Verdievel I nieuwbouw van een schoenenwinkel en appartementsgebouw

Het langgerekte, smalle perceel van schoenwinkel Verdievel verbindt de winkelstraat van Nieuwpoort bad met de achterliggende straat. Het gebouw wordt volledig afgebroken en heropgebouwd.
De nieuwe volumes worden opgetrokken in een lichte baksteen en werden ontworpen in harmonie met elkaar. Tussen de twee hogere hoofdvolumes hebben we een binnengebied van lagere volumes die voorzien worden van een groendak. Zo wordt het binnengebied een groenere, aantrekkelijkere omgeving.
De bouwheer wenst een winkel met veel daglicht en grote ruimtelijke kwaliteit, zowel naar de straten toe als naar het interieur.
De royale trap en vide bij binnenkomst brengen meteen een bron van licht in de winkel. Daarnaast wordt daglicht binnengebracht via uitsnijding van een groene patio op het einde van de winkelruimte.
Tevens wordt het lage bouwvolume over 2/3 van de breedte opgetrokken. In dat hoogteverschil worden raampartijen bovendaks ingewerkt. Via deze ramen valt licht binnen in de winkelruimte. De winkelruimte krijgt zo een hoge, luchtige zone en een lagere zone met banken waar men de schoenen kan passen. Deze ruimte wordt  in 4 traveeën opgedeeld, waardoor het gevoel van een te lange, smalle winkel verdwijnt.

credits

Bouwjaar: 2016-

Beelden:G2-architectural graphics

< terug