Sample photo Sample photo Sample photo

hoge mote | verbouwing van een historisch monument tot toeristisch onthaal en belevingsmuseum

De ‘Hoge Mote’ in Ronse is een historisch monument met een lange bouwhistorie: het gebouw heeft vele metamorfoses gekend, van boerderij over fabriek tot het statige pand zoals het zich nu voordoet. De drie aanwezige torentjes werden elk in een andere bouwfase bijgeplaatst.
Om deze cirkel te vervolledigen en onder het motto ‘Ronse, stad met uitzicht’, plaatsten wij in de oksel van de oostvleugel en het woonhuis, een vierde torentje bij. Een uitzichttoren. In hoogte concurreert het met de drie bestaande torens, architecturaal krijgt het torentje een hedendaagse uitstraling.

Uit-, in- en doorzichten staan zowel in het interieur als het exterieur centraal.In de gevels worden op een subtiele wijze stalen zichtvensters geplaatst die de aandacht van passanten zullen trekken en tegelijkertijd voor de  bezoekers als gekaderde uitzichtvensters op de omgeving fungeren.

De gelijkvloerse en de eerste verdieping worden via drie vides met elkaar in contact gebracht. Deze openingen zorgen voor doorzichten doorheen de belevings - en ontdekkingsruimte.

credits

bouwjaar : 2015 - ...
team : bailleul ontwerpbureau : scenografie  -  sabine okkerse : restauratie  -  Norbert Provoost : stabiliteit  -  HPEngineering : technieken

 

< terug