Sample photo Sample photo Sample photo

hoge mote | verbouwing van een historisch monument tot toeristisch onthaal en belevingsmuseum

De ‘Hoge Mote’ in Ronse is een historisch monument met een lange bouwgeschiedenis: het gebouw heeft vele metamorfoses gekend, van boerderij over fabriek tot het statige pand zoals het zich nu voordoet. De drie aanwezige torentjes werden elk in een andere bouwfase bijgeplaatst.

Om deze cirkel te vervolledigen en onder het motto ‘Ronse, stad met uitzicht’, plaatsten wij in de oksel van de oostvleugel en het woonhuis, een vierde toren bij. Een uitzichttoren. In hoogte concurreert het met de drie bestaande torens, architecturaal krijgt het torentje een hedendaagse uitstraling.
Uit-, in- en doorzichten staan zowel in het interieur als het exterieur centraal. In de gevels worden stalen zichtvensters geplaatst rondom enkele grote raamopeningen die als gekadreerd zicht de aandacht van bezoekers zullen trekken.

De gelijkvloerse en de eerste verdieping worden via drie vides met elkaar in contact gebracht. Deze openingen zorgen voor doorzicht doorheen de belevings - en ontdekkingsruimte.

credits

bouwjaar : 2015 - 2018
team : bailleul ontwerpbureau : scenografie  -  sabine okkerse : restauratie  -  Norbert Provoost : stabiliteit  -  HPEngineering : technieken
fotografie : michiel de cleene

 

< terug