Sample photo Sample photo Sample photo

lalo | verbouwing en uitbreiding van een voormalig appartementsgebouw tot winkel en appartementen

De twee onderste bouwlagen, voorheen reeds als winkel in gebruik, worden grondig verbouwd tot één grote fietsenwinkel. De originele betonstructuur wordt volledig ontmanteld en uitgepuurd.
De twee appartementenlagen boven de winkel worden uitgebreid met er bovenop twee nieuwe verdiepingen met groendak. Hiermee komt het gebouw op schaal met zijn breedte aan de straat, en kan de investering van een lift beter benut worden. Alle bestaande appartementen worden ontmanteld en heringericht waarbij er gekozen werd voor een gezonde mix van 1-, 2- en 3-kamerappartementen.

credits

bouwjaar : 2012 - 2014
team : balt engineering : stabiliteit
fotografie : m u r m u u r architecten

< terug